HOOFDPAGINA      

zaterdag 10 december 2016

De online democratie van GeenPeil

De nieuwste orangisten vereniging GeenPeil baseert zich op online democratie.
De Republikeinen waren de eerste partij in Nederland, die een online democratie introduceerde.
Onze leden hebben de mogelijkheid online standpunten in te dienen en te stemmen op ingediende standpunten. Ook standpunten over interne partij kwesties.
De bedoeling ervan was om standpunten over blijvende onderwerpen met een meerderheid voor in het partijprogramma op te nemen. Helaas wordt er binnen onze partij nauwelijks gebruik gemaakt van deze online democratie.
De orangisten van GeenPeil gaan een forse stap verder. Zij willen hun leden online laten stemmen over wetsvoorstellen, moties en al het andere dat zich in de beide kamers der Staten-Generaal aandient. Hun Kamerleden, levende stemkastjes in hun eigen woorden, zouden dan stemmen, wat een meerderheid van hun leden wil. Dat is echt nieuw.

Of ze de Kamer halen en of het allemaal gaat werken zo ze dat in gedachten hebben is even afwachten.
Zelf sta ik ook zeker open voor deze vorm van online democratie en ik ga er even vanuit dat onze partij, De Republikeinen, daar in meerderheid ook voor is en het systeem zal hanteren zodra we een of meer zetels hebben.

In 6 dagen haalde GeenPeil 2000 leden binnen en ze kunnen deelnemen aan de a.s. Kamerverkiezingen. Een dergelijke snelle ledenwerving en aandacht hadden wij ook verwacht bij de oprichting van onze partij op 14 september 2000.
Hoe anders is het voor onze partij gelopen. Wij moeten nog altijd zwoegen worstelen en beuken tegen het zittende oranje-regime om de Tweede Kamer te halen.
Zelfs nu we het geld hebben, missen we de nodige ondersteuningsverklaringen en leden om een geldige kandidatenlijst in te dienen op 30 januari 2017.
Het is niet onze schuld maar de schuld van de fake en labbekak 'republikeinen' van bijvoorbeeld het Nieuwe Republikeinse Genootschap en ProRepublica. Zij weigerden zelfs om voor de kandidatenlijst van De Republikeinen een ondersteuningsverklaring te tekenen. Zij gaan liever zitten zeuren met en over Oranje. Wij schrijven dit niet alleen uit frustratie, anderen vinden dat ook zie Sargasso

De volgende keer maar weer. Leve de Republiek!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten